Thursday, September 30, 2010

Definition of “sayang giler”.

(Taken from Berita Harian 2010/09/23)


 

Siti Nurhanim yang turut hadir di mahkamah kemudian mendapatkan Mohd Fazli sambil menangis dan tertuduh

seterusnya dilihat mencium pipi wanita itu ketika dia digari semula untuk dibawa ke lokap mahkamah sebelum dihantar ke

penjara.


 

Ketika dibawa keluar dari mahkamah, tertuduh sempat mengucapkan terima kasih kepada pemberita yang masih berada

di galeri awam.


 

Anggota keluarga tertuduh kemudian dilihat menghalang jurugambar daripada mengambil gambar mereka ketika

membawa Norhaziah keluar dari mahkamah.


 

Ketika ditemui pemberita di luar mahkamah, Siti Nurhanim berkata, beliau tidak berpuas hati dengan keputusan

mahkamah dan ketika ditanya sama ada beliau memaafkan tertuduh, Siti Nurhanim berkata:


 

"Sebenarnya saya tidak pernah marah tertuduh sebab dia tidak bersalah dan dia tidak ada niat untuk bunuh anak saya."


 

Ditanya sama ada beliau masih menyayangi Mohd Fazli Azri, Siti Nurhanim berkata:


 

"Sebab dia (tertuduh) terlampau sayang anak sayalah (Syafiah Humaira) saya sayang dia. Tertuduh seorang yang penyayang."


 


Komen : Sayang apa nama nya kalau anak sendiri dibunuh oleh teman lelaki? Then, penat jerih kau beranak dulu boleh terbayar ke dengan perbuatan lelaki durjana macam ni. Oh, what a funny love story. Ini bukan sayang, jauh sekali cinta, tapi ini kasih orang gila takde otak. Kalau pun lelaki durjana ni lebih loving dari your legal husband, tapi perlu ke kau back-up laki ni dengan slumber kata dia penyayang? Ke kau tak tahu makna PENYAYANG tu apa?

Maap. Bab-bab "bunuh-anak" macam ni memang boleh hilang mood satu hari. Sekian.

Nauzubillah.

3 comments:

h a n i e said...

agaknya kalau letak anak dengan jantan tu..kompom2 dia pilih jantan tu..

cinta mmg membutakan hati perasaan manusia..

*emo..hahahah!*

Pensil Organik said...

kurang pendidikan agama nih

PutraRocker said...

nauzubillah

Newer Post Older Post Home