Thursday, July 22, 2010

Wanita tak sejati

 source : Google

Eh! bukan aku! tidak.

Dulu kat tempat aku belajar, kalau pergi pasar malam mesti ternampak geng ni. Geng-susah-nak-teka! Teka apa?haaa......itu yang kita tak tau! Tapi aku panggil dorang golongan-susah-nak-di-categorize jugak kadang-kadang. Tu aku punya panggilan sweet la kat diorang. Sana sini boleh nampak. Ada yang comel, memang comel sangat. Kulit halus, rambut rebond, t-shirt kaler pink, jalan sopan sambil bergosip meriah sesama geng diorang. Berjalan tu tak hengat punya melenggok! tapi tu kalau kat pasar malam la. Tapi kalau dlm kawasan kampus.. pandai pula cover sikit, pinggang tu dah macam boleh bersifat seperti CHIPSMORE, kejap ada! kejap takde!

Cun oh! sampai kadang malu nak jalan sebelah. Dorang jalan LAGI AYU kottt, dari aku yang jalan berterabur ni, memang kalah 100%. Isk, maluu!. Aloh.. aloh, kalau jalan depan bakal Mak Mentua, komfem kena rijek.

Geng susah nak teka ni kalau nak cari among pompuan (tomboy @ pengkid) kat tempat aku belajar dulu, memang susah sikit nak cari. Erk.. pasal apa eh? Dah tu, tudung wajip pakai, even kalau tomboy sekalipun dia, bukan nya boleh nampak kan sebab kepala tutup. So, setakat nak dress up macam laki, err.. aku rasa ramai je yang dress up macam laki, tapi dorang pakai juga HANDBAG bling-bling.. so susah nak differentiate sikit. SUSAH, unless kalau bukak tudung, baru la boleh kenal. Tapi percentage nak jumpa hampir ke TIADA, zero. Serius, aku tak pernah jumpa.

Seganas-ganas kawan-kawan pompuan aku, dorang still takkan lupa pakai bedak pergi kelas. Hu-hu..

Ok-ok. Kenapa panjang sangat aku punya intro ni. Sebenarnya nak cerita yang kat tempat kerja aku ramai ASAM-BOI (read : tomboi). Bukan main dia punya kikis rambut mengalah kan mamat maintenance berambut monhawk yang aku jumpa siang tadi. Isk terkesima kejab, hensem juga style rambut monhawk mamat tu. Yang aset kat depan tu.. haih, toksah cerita la, malu i tau...huhu. Biasa nya kewujudan golongan macam ni aku rasa sikit je, maka nya terbeliak jugak la mata ni bila tengok, ramai rupanya mereka.

Haih. Culture-shiokkk! juga aku kat situ. O level (read : operator) khususnya untuk wanita sahaja kalau kat tempat keje ku ini, huhu mengaku juge mereka ini WANITA rupanya.



p.s. : tp syukurla, takde yang hensem, ngeee.. tp teringin juga nak paham mereka ni, kenapa dorang jadi macam ni. hmmm..

.

5 comments:

h a n i e said...

selalunye diaorg ni taksub ngan kecantikan..[utk yg patah pinggang dgn tgn tu lah]
heheheh

fadhlinaafifah said...

ohhohhh ini ke wanita tak sejati ahahaha

.mek.mizah. said...

HANIE : obses tahap dewa. cun oh!!!

FADHLINAAFIFAH : hehe, itu lerr :)

k.e.r.i. said...

mek, i like u the way you are.
jangan nak tukar-tukar style.
hahaha

♥ Yuslin Kamal ♥ said...

kat kilang sebelah kilang aku byk gak operator penkid@tomboy tu

Newer Post Older Post Home