Sunday, July 11, 2010

Kisah Kau dan Aku. oh kawan-kawan.

Harini kebanyakan budak-budak unibesiti balik kolej (hostel) masing-masing. Oh, adek aku pun same lah. Even hati berat nak ikut pegi UIA ter-chenta hantar dia, tapi apa kan daya kesihatan tak mengizinkan. Maka, rindu-rinduan lah lagi aku pada tempat itu.. erkk.. adeh, ayat nak jiwang je. cet.

Esok mula balik semester 1 untuk sesi 10/11. Esok jangan harap la muka aku ada lagi kat sana. Cukup la empat tahun bergolak-galik (ade ke pekataan ni?), ok bertunggang-terbalik mungkin lebih 'kena'. Macam-macam memori yang ada kat setiap ceruk tempat kat sana. Haih.. kalau ke sana lagi, mungkin boleh bikin air mata jatuh teringat semua suka-duka yang pernah watak aku dan kawan-kawan main kan dulu. Nasib la boleh rewind dlm kepala je, nak patah-balik masa, itu kan impossible.

Semua dah jadi sejarah.

Sejarah mana mungkin boleh sama dengan yang 'telah' berlaku. Kalau sama pun, masih tetap takkan exactly 100 percent jitu. Sama la juga dengan memori bersama kawan-kawan yang telah 4 tahun sama-sama bergelumang dengan cerita hidup zaman belajar. 4 tahun beb!. Plus lagi 2 tahun matrik, ok to be presice 6 tahun la. 

Bukan senang nak kenal hati budi orang. Jatuh bangun gelak nangis kawan lawan baik buruk, semua lah. Mengenal erti hidup sama-sama. Bila dah kenal sampai tahap boleh buat macam adik-beradik, tup-tup lumrah dunia tetap juga harus di-telan pahit. Bila ada pertemuan, pasti ada perpisahan nya. Tak kira la berpisah hidup mahupun mati.

Itu memang tak boleh dinafikan.

Haih.. sikit-sikit nak emosi je bila teringat zaman bersukaria menjadi pelajar. sedihhh kottt... huuu.. ;(

So, to those who still in their student life, enjoy la to the fullest!, nanti-nanti dah habis belajar tak la menyesal sangat sbb tak enjoy. hahaha.. boleh pulak la pesan macam tu. Bagi aku, no such thing yang aku menyesalkan, my belajar time was the most beautiful-shinning memory. Alhamdulillah. Thanks to all yang terlibat mewarnai masa-masa itu. 

Kenangan harap tak luput walau teman yang baru berganti nanti. Sayonara.



p.s. : kena cari teman hidup pulak lepas ni, opsssss! hahah..

5 comments:

Greatanep @ Greatanite said...

Gambar atas neh dah macam 20 tahun dah usianyer aku tgk.. wakakaka... retro betol gayenyer..

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

6 tahun?? xlarat weii,,,,

gua seb bek 4tahun

1matrik

3u,,,hehehe

jedashygalong said...

hei hei.
sedih 5 saat bace dis post
tp couldn't agree more
dat life kite di uia memang indah
xkire kat mane pon kelompok kwn2 kite
mungkin rahmat perkataan 'islamic' pd UIA
itu sendiri memberikan seakan magik
bru lpas tgk status kat uia- GRADUATED
{gulp} sekejap, nyways it's been fun
fren fren wif u mek. kip up the gud work!

Anonymous said...

mijah!!!mish u..mish u...
hukhuk...
dah takde kawan nk pegi makan meatball awal2 sem.
dah tade kawan nk g makan kt kaed pas kelas.
dah tade kawan nk gosip.
dah tade kawan nk wat keje2 bodoh.
dah tade kawan nk pegi joging petang2 sambil gosip2 dekat tasek maryam...
kerinduan terhadap semua org...
kene mulakan hidup baru.
carik kawan baru,kenalan baru dan segala2 nye baru.



nce5975

.mek.mizah. said...

ANEP : haih jgla anep.nnt lagi 20 tahun betul, adekah dah rupe seperti 40 tahun??? hahahah

LOKMAN : syok la ko blaja kejap! isk jeles.

JEDA : huuu, yep. aku find dat mmg kwn2 kat uia are the best! seronok. mengenali korang semua mmg rahmat persaudaraan islamic tu.... rindu makin hari makin killing me inside.aduh. thanks jeda, u too.. keep up a good work k!!

NCE a.k.a PAPUD!! : huu.. sedehnye.. aku pon kat sini sorang2.. sedeh2.. :( baru la rase terkenang2 betapa gembira rupenye kte dulu2.. even ade je konflik sane sini tp still kte enjoy.. huwaaaaaaaaaaaaa... rindu. rindu. :(

Newer Post Older Post Home