Wednesday, November 24, 2010

SADIS IS TRAGIS, AND YES, I'M IN...

...sadis -_-"

It just something yang kita harap-harap untuk lupa tapi rupanya harapan langsung tak ada. We can just plan for the result, but we cannot make sure the result will follow what ever we had planned. Hampeh. Bila plan yang sepatutnya tak menjadi mula nak salah kan sekeliling. Sampaikan tak sedar rupanya kita dah melampaui batas. Jangan!

Saya. Oh! betapa tak patutnya saya kongsikan kat sini. Cerita orang-orang sadis yang kesian. Tapi selagi saya tak menaip mahupun meluahkan, cewah.. orang kata kalau kita luahkan, at least the pain will go away, tapi bagi saya.. itu belum tentu. Yep.. saya pemendam. Depan selalu belagak tough, tapi belakang siapa tahu saya selalu sneak out to the ladies, sit on the jamban and cry. Sebab tu bila tengok citer My Lovely Samsoon, terus.. haih.. sama la pula adegan tu. Boipren dia tinggal kan dia,then bersungguh-sungguh dia menangis dalam toilet,but unfortunately that wasn't the toilet supposedly for her gender. Lol~..

Ok sorry. I don't wanna look really pathetic. But, itu la real life saya.

Honestly saya macam terasa sangat bila satu-satu kegembiraan tu ditarik cepat dan dengan kejam nya dibawa pergi begitu saja. Faham tak? haha. Ini macam kalau kena ragut, kan sakit? betul tak? So, macam tu la. Macam jatuh ditimpa tangga. At least kalau dapat sign and detect dari awal, tak la terkejut beruk. Entah lah, mungkin saya lalai. Ini lah yang dikatakan sepandai-pandai tupai melompat akhirnya jatuh ke tanah jua. Sebaik-baik precaution yang saya cuba pasang, akhirnya langsung tak mendatangkan hasil juga. Useless.

I should blame on myself because of this. Yep. Saya cepat percaya dan percaya kepada keadaan dan orang. Sampai satu masa saya dah lupa dengan tanda limit yang saya pernah letak. Dari awal, saya masih berjaga-jaga. I took so many precautions to keep myself in safe zone. The zone where I can avoid myself to involve in this kind of situation. Frustration. But at the end, satu pun tak membantu saya untuk tidak kecewa seperti sekarang. Makan tuan ini lah contohnya.

I have gone through so many (hey, less than 7 la,  -_-") unfortunate relationship. Ha-ha. Ya, let's laugh at me. I don't know whether this is because of my fate ade lah sangat tragis atau pun the right person masih belum dipertemukan. Sedeh? haih, tak usah cakap lah. Itu makanan hari-hari. I mean, bila sedih, saya makan banyak, dan saya sedih hari-hari tu absolutely correct!. ho-ho.

I don't mind if orang tak boleh terima saya. As of myself, saya sedar siapa lah saya yang tak secun Elyana mahupun perempuan-perempuan cantik dambaan lelaki. Tapi.. saya tak boleh terima kalau untuk kerana menjaga hati saya dan pergi begitu sahaja tanpa sebarang kata penamat. At least tell me the reason, awak buruk, huduh.. awak gemok sangat.. obes, bukan taste, not my type, or I don't like you actually from the beginning, awak saje yang gila perasan, awak bertepuk sebelah tangan, saje nak kawan dengan awak sebab lonely dan boring tapi sebenarnya no meaning. 

Saya mungkin akan terasa sakit hati dan ingat sampai mati, tapi tidak lah saya hidup dengan hari-hari yang penuh dengan rasa terkilan dan terpinga-pinga dengan situasi yang full of unsolved guesses. That life isn't so pleasant. You woke up with so many questions in your mind but you can't find any matched answer until you closed your eyes again at the end of the day. The same routine keeps repeating day by day.

Serious, boleh pengsan. 

Biarlah..saya yang bodoh. buta. tuli. bongok. bangang. kata kan apa saja. Itu konklusinya, kan? Jujur sendiri belum tentu balasan jujur boleh saya received in return. Saya lupa di situ.

Dan sekarang,
Rasa terkilan memang flavor gula-gula saya sejak hari itu. Payau.



...macam drama, drama reality
.

14 comments:

Shepha said...

lagi sedih kalau setiap hari bangun dengan persoalan;

"kenapa dipilih yg sana dan bukan aku.apa kurangnya aku?"

but still I'm risking my heart.

it's life babeh.
you'll miss all the fun if you're afraid of risks.

cheer up syg.

.mek.mizah. said...

SHEPA dear,

honestly, aku dah miss-out byk bende yg patutnye aku enjoy. haih. aku terbawak-bawak sedih sampai konvo sendiri pon tak rasa excited. Well, aku baru sedar sekarang.

Another thing is, why they don't see what actually they have done?

It is obvious kan sebenarnya?
Lol~

Shepha said...

salahnya kau sayang,
kau tak boleh beza kat mana kau patut happy dan kat mana kau patut layan perasaan pathetic.

kita sama saja pathetic.I'm definitely no better than you dear.

cumanya aku tahu nak bezakan di mana aku patut rasa bahagia dan di mana aku nak layan perasaan kasihan itu.

5 hari aku cuti konvo aku rasa aku adalah manusia yg paling happy dan langsung tak rasa penat sbb bahagia sangat.5hari senyum non stop.masa tu aku pandai persetankan dia bawak awek dia ke apa.sumpah aku tak pedulik.he's just not worth to mess my mascara and my photos.

jangan carried away sangat sampai macam tu sekali.event yg seumur hidup sekali jgn disia2kan.

rugi.

jgn sampai one day when you looked back,kau rasa menyesal.like "I've wasted my life for someone that don't deserve me pun"

:)

PutraRocker said...

jgn ayam dow

ticnube said...

beb.. bia kan jantan2 itu.. mereka akan kecundang jug akerna tinggal kan ko.. anyway.. sape kate ko x cun.. cun gile wei.. :P

ticnube said...

mek x pe kan aku komen 2 kali..hahahha.. ko jawab le tag dr mai tuh.. hahahah .. nak bace gak..

.mek.mizah. said...

SHEPA :
uhuu.. yep, and now aku pon dah rasa menyesal. Thanks dear! ahaks, aku mmg perlukan kata-kata pedih mcm ni. honest and really meaningful to be true. aku dah penat. Dia pon langsung tak ambil tau ape pon. SO, biar la die pergi dengan hari-hari yg lampau. So skng aku tgh gain blk semangat, and hopefully aku leh switch kan ingatan segala ape memori pendek even sekejap dgn dia. Mana aku nak dpt asid so that I can dissolve kan kenangan tu? HAHAHA..

thanks dear! luv u :)

.mek.mizah. said...

ROCKER : ko jgn jadi spam kat sini bole tak? huh..

ANIS : nnt aku buat yeh 25 tu, skng tgh ingat2 blk psl diri sendiri. WAKAKAKA.. btw, aku mmg tak cun la. ko jgn nak jaga ati aku ekkk.. :P

A Peacemaker said...

salam cik mizeh, rakan seuniversity yg mostly sy kenal kat blog, not in real world...hehehe..

just keep ur faith, insya-Allah, at the end of the day...

sy arankan u baca buku 'tuesday with morrie', its good sbg terapi tok hilangkan kesedihan...hehee

.mek.mizah. said...

peacemaker : err.. seuniversity?? kos apekah?

well, thanks for the recommendation, I will try to find the book :)

btw, ini cerita yg da lepas pon.. huhu~

.mek.mizah. said...

testing2

Isma said...

Assalamualaikum tuan tanah

lame seyh aku bersara jd peminat blog ko nih.masuk2 jek tbe cte sdh ah plak.heheh.tp xpe.ak tau ko kuat.nanges dlm jmbn pn xde hal.asal jgn ngs tepi jambatan.heheh.ape motif aku ckp camtu.heheh

ak xnk komen bnyk aa kn.cume nk ckp."dem ah pnglmn ko dh dekat 7 kali.aku jeles."

Sekian

ladyfisz said...

Jangan tiru macam sayaaaaaaa... hehe ala2 lagu saloma. :D
well enjoy dulu selagi ada peluang. once attached, mmg x bole lari dah. i pray, the 8th will be the last and ever till the end. Amin....

Lang Legar said...

u cannot force people to like you and you cannot force a relationship to happen.

but they can be persuade to do so. perhaps you just need to find the right chemistry, work something out that somehow create more opportunities.

there's still tons of fishes in the sea, you just need the right bait. and a little bit of luck ;p

p/s: tuesday with morrie tu best.aku tak baca buku dia tapi pernah tengok kat hallmark.

Newer Post Older Post Home