Wednesday, May 27, 2009

abg ku kawennn!

27 MAY 2009

wuwu.. aku kat opis..
tp ttbe mood nak menaip dtg. Yela, smlm aku kate aku kemalasan kan.. kan.. pastu, nie de mood.. akceli sbb bos tak lalu-lalang sgt belakang aku..hahaha..

So, aku nak cte la pasal abg aku SALIH, dah kawen!!.. selamat dinikahkan pd 22 May 2009 aritu. Nak tegelak sbb die kene lafaz 2 kali! bukannye psl die cuak or tersasul, tp sebab org kedah nye style ade 'lah' lepas 'terima', so die jadi "aku terimalah nikahnya.. bla.. bla.. ", 1st time aku dgr, selalu nye kan "aku terima nikahnya.. bla.. bla.." je kan..??? Biasela, len country, len style nye.. so, jadi la 2 kali.. tak pasal2 jer..

Kenuri belah sane bes gak la. Hari nikah mkn nasik daging. Hari kenuri, nasik kenuri la! err.. nasik biase la tp bkn nasik minyak, die cam nasik tomato. Aku rase mmg nasik tomato!.. sodap gilerr... Tapi, plg aku suke preparation dorg nie, tang hantaran ngn pelamin!!!... memang superb la weh.. canteksss... tema dorang biru puteh. Teman kitorang..??!! cacamarba! haha.. hantaran belah kitorang je warne gold, tp baju2 sume memacam kaler. Tgk je la gambo nye nanti.. hehe..

Pe pon, dipendekkan citer, alhamdulillah sume berjalan ngn lancarnya.. Tapi memang kesian kat mak-mak, mak kak ana(kak ipar aku) mlm kenuri da tak le bgn, mak aku pon gitu.. penat.. sakit lutut lg.. wuuu~ nanti esok2 time aku kawen ntah cemane la, larat lg ke mak nak handle kenuri.. cian makk.. =(

Kat kedah kitorang dok kat homestay neh, name die HOMESTAY TAMAN SOPHIAH.. bole la, bes! bilik aku ade air-con, tp blk mak aku takde plak.. wuuu~ takde air-con mmg teseksa la, umah tu panas, bahang gilerr.. mayb sbb die takde tingkap2 kecik kt atas tingkap beso tuh.. pasal tu die panas.. ish! nyampah aku..

Pastu, on the way nak blk KL, singgah2 gak kat Bkt. Kayu Itam.. n FYI, kowang tak yah g la dah ctu, cam hampesss... bosan.. The Zon die pon cam...........*&^%... tak yah ckp ler.. wuwu~ so, suggestion aku tak yah pegi dah. Tapi aku sempat sebat 2 lai jeans gak la, tu pon ketat.. haha.. so, kene slim down baru leh pakai.. waaaa~

For SALIH & ZULIANA, SELAMAT PENGANTIN BARU!!
kak ana, jage la salih tu eleok2 ehh.. jgn bg die gemss lagi.. hihi.. =)

Kite share gambo plak k! =)


muaz sebok ngn lolipop die sampai tamau mkn nasik!!

before gerak nak p umah kak ana

during the akad nikah ceremony~



dah selamat dahhhhhh!!! alhamdulillah

bilik pengantin mmg superbbb!! fresh flower everywhere n aku pon sibuk2 kt ctu..

esok pagi nye(hari sabtu), g jenjalan sopping2 kt pekan rabu, tapi tudung mahal gilerr!!!

rombongan kami mase hari kenuri



hehe.. intepremmmm jap!

besoknye(ahad), jenjalan g Bkt kayu itam lak.. tp hampessss~

Bdk bandar batak masok sawah!! sapoo la tuh..

adek aku pon join2.. photograper tak bes... =P

bye2 Alor Star, sampai kapan kan bertemu lagi..??????????!!!!

opss.. ni umah antie pah, adek antie minah.. singgah yg kt sawah tu.. huhu~

hoho..
mau kawen jugakkk!!!

akceli, mase abg kawen, chilhoodfren aku pon kawen gak..
sorry Odah aku tak dpt dtg..
insyALLAH blah laki aku dtg kalo takde pape..
btw,
Selamat Pengantin Baru..
may your marriage will be blessed by Allah
and forever cherish with love..

~(^_^)"
=========

3 comments:

nono said...

wahhhh. tahniah sebab ada kakak ipar baru!

bestnya main kat sawah padi! tempat yang sesuai untuk ambik gambar..

wa² said...

mek..sori xdtg abg ko kawen..ak g iv kat bkt kiara..nnt ko kawen ak sure dtg! :)

~mek^mizahhh~ said...

nono..
yeppp.. bes giler! i luv the bendang.. rase humble je tak tau pesal.. haha

wawa..
huhu, takpe2.. ko bz..

Newer Post Older Post Home