Sunday, July 10, 2011

Day #2 : Favorite Movie

Ahahahahahaha.. Mari gelak panjang-panjang, jangan mengilai sudah, ni dah pukul 1:48 am, jangan nak macam-macam. Aku gelak pasal, my last post for this 30 days Challenge, Day #1 was on last May, poor me =,=. Betapa lama tertangguh, dan sekarang sudah masuk Julai! Julai Hamizah. What happen to you actually? Haha... Tapi takpe, di pagi yang hening ni akan ku hapdet volume #2, yes.. I should rename the Challenge as volume, since "Day" tak applicable untuk orang-orang malas nak update hari-hari macam aku. ho ho ho..

So, let's talk about favorite Movie(s). Gila kuasa, biasala.. semua nak (s) je, satu tak boleh kot. Saya penonton tegar.

1) August Rush.

Aku paling suka one dialog from watak Mak dia, dia state the birth date of her child and still counting the day, sbb mak dia bukan setakat ingat tahun tapi hari-hari kira age anak dia yang disangka mati tu. And they were reunited back through the same medium of interest. They can feel through the sound. Ayah dia musician, mak dia musician gak, tp orchestra punya. While dia, got the talent from both parents and become genius in Music. Bayang lah bole conduct orchestra when he is only five or six. ahahaha.. Aku dah lupa details of the story tp truly sangat memberi impak berkesan bila kau tengok seorang anak mencari parents dia yang ditipu hidup-hidup kata dia dah mati melalui sounds of music/heart.

2) Transformers

Ini sapa yang tak suka memang buta robot. Tak pon masa zaman kecik dia tak layan kartun Transformers. hihi. Tapi sedihnya, aku still tak dapat lagi tgk sequel yang pertama salah yang ketiga. Dengar nya sequel 3 ni takde pompuan seksi mcm dlm sequel 2. Part seksi ni, sampai sekarang I wonder perlu ke watak ni?? spoil kan cerita serius je. Haahahah. Ok, bila nak tengok Transformers #3 ni? =/

3) My Sister's Keeper

Huu.. citer menyayat hati. Meleleh air mata, ingat citer industan je ke boleh bikin kau nangis. Tak tak.. citer omputeh pun apa kurang nya. Story about.. sila baca review sendiri dengan mengkopi tajuk movie dan di paste di google. When it comes to story about family, their love, their bonding.. hmmm.. memang tak boleh nak kata apa lah. Very good story! and seswai dgn Cameron Diaz as the mother. Ingat dia kena belakon jadi aweks je ke. :)

4) Toy Story

Ape.. ingat bebudak je ke suka?

5) Slumdog Millionaire

Urghh.. the very true story about India. Sangat truth! macam mana nak tau pasal India, macam tu la dia menerusi cerita tu. How their life, sangat obvious in the story. Please watch it if tak tengok lagi ok.

6) Shrek

Again, ingat bebudak je ke suka?

7) Semua cerita-cerita Afdlin Shauki

Tak kesah lah Setem ke, Sumo-lah ke.. semua aku layan! Bagi aku, Afdlin punya joke yang diterapkan dalam cerita2 dia are something yang aku macam pernah terfikir tapi tak pandai nak diluahkan macam dia. He is great on that, plus storyline dia selalu tak mengecewakan. Ah.. korang tak setuju tak kesah lah. Ini opinion aku :)


Hmm.. oklah, dah takde idea. Sebenarnya banyak lagi, tapi dah malam ni tak sempat nak berfikir and ingat balik kesemuanya! Just share what is on my mind je. Ahaks. Well, amek masa sket to congratulate mereka yang pergi perhimpunan aman BERSIH. Korang memang berani, moga-moga ada perubahan di masa akan datang. Why not we have the true democracy Malaysia..

Happy Sunday ols! =)

.

2 comments:

PutraRocker said...

autobots transform!

.mek.mizah. said...

untung ah dah tgk!!! iskk

Newer Post Older Post Home